ÖRVÉNYES

Strand


Örvényesi Szabad Strand

STRAND ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT

A vízimalmáról és a templom melletti finom vizű forrásáról ismert község másik nevezetessége a szép fekvésű – gyönyörű tihanyi panorámával -, kellemes, családias hangulatú szabad strand. A Balaton meder a kijelölt fürdőzési helyen kellemesen kemény talajú, nem köves. A terület nagy részét platán fák borítják, de bőven van hely napozásra, sportolásra, játékra. A strandon többféle sportolási lehetőség kínálkozik. Strandröplabda pálya, tengo pálya, homokos focipálya áll a sportolni vágyók rendelkezésére. A vízi sport kedvelői vízi biciklit, szörföt, kajakot és csónakot tudnak bérelni a Kölcsönzőből. A gyermekek jókedvét homokozó, mászóka, csúszda, és hinta biztosítja. Június 1-jétől kezdve folyamatosan nyitva tart az Első Helyünk Beach & Bistro, az étlapon frissensültekkel, rostonsültekkel, hamburgerrel, palacsintával, hot-doggal és az elmaradhatatlan „balatoni” hekkel, az étterem beach bárja pedig lángossal és csapolt sörökkel várja a vendégeket.

A főszezonban több szórakoztató programot is kínál a strand.

A strandon található továbbá öltöző, kültéri/beltéri tusoló és akadálymentesített mosdó. 

Megközelítés: Személygépkocsival, biciklivel érkezők a faluba a 71-es főútról lekanyarodva (tábla jelzi) kb. 1 km után érik el a strandot. Parkolni a bejárat előtti területen ingyenesen lehet. A biciklivel érkezők a strandon belül nyitott bicikli tárolóban tehetik le kerékpárjukat. Az autóbusz mindkét irányból a főút és az üdülőtelepre vezető út kereszteződésében áll meg. Az örvényesi vasútállomás az üdülőtelepre vezető úton található a Balaton irányában. A főútvonal és az üdülőtelepre vezető út csomópontjától kb. 10-15 perc kellemes sétával elérhető a strand.

A strand kötelező nyitva tartása: Minden évben június 1-től augusztus 31-ig naponta 9 órától 18 óráig

Ingyenes szolgáltatások:

  • játszótér
  • fürdés
  • strandröplabda pálya
  • homokos focipálya
  • tengo pálya
  • tévé-kivetítő

Szolgáltatások térítés ellenében:

  • szörf, kajak, csónak bérlés
  • vízibicikli kölcsönzés

 

A strand üzemeltetője a Bowman and Becker Kft. (székhely: 2462 Martonvásár, Dózsa György út 2., adószám: 25789485-2-07, elérhetősége: petrovics.nandor@bowmanandbecker.com)