ÖRVÉNYES

Hírek


Kedves Látogatónk!

Köszönöm, hogy olvassa a Balaton part legkisebb településének honlapját. A tartalmából egy kis község eseményeit, történetét fedjük fel. Ezt szeretnénk honlapunkon is tökéletesíteni. Remélem, hogy felkeltettük érdeklődését és meglátogatja településünket – tisztelettel várjuk!

Ahogy véleményét is, hiszen ebből ismerjük meg önmagunkat.

Az önkormányzatunk nevében:
Huszár Zoltán polgármester

Szúnyoggyérítés
2023.05.22

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő
szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023.május 23. napján, napnyugta utáni órákban.
Pótnapok: 2023. május 24-25 napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

(tovább…)

Meghívó
2023.04.27

Kedves Örvényesi és Örvényest szeretők!
 
2023. április 29-n, a Faluházban, 10:30-kor kezdődő Tájékoztatásra invitálom Önöket, melyet a rendezési tervünkben szereplő, Sport és Üdülőfalu egyik képviselője tartana a Képviselő Testületnek. Annyiban bővíteném a meghívottak körét, hogy az érdeklődők is tudjanak kérdéseket, véleményt mondani a projekttel kapcsolatban, a tájékoztatás a tulajdonukat érintő területtel kapcsolatban nyitott lesz – ezt külön kértem a tájékoztatást kérőtől. Megkérem kollégáimat, hogy ezt a plakátokon, honlapon is jelentessék meg. 
 
Megemlítem, hogy honlapunkon találhatók a mindenkori Testületi ülések jegyzőkönyvei, ott is lehet tájékozódni. A lényeg ezen üléseknél, ami a jkv-k határozataiban, rendeleteiben van. Ha nincs adott témában határozat, az azt jelenti, hogy az adott téma nincs eldöntve. 
 
Várva önöket szombat 10:30-ra, további jó napot kívánok.
 
Huszár Zoltán.

Lakossági hulladékszállítás
2023.04.02

Tisztelt Lakosság!

 

Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján, a lakossági hulladékszállítás Örvényes településen a 2023. április 17-el kezdődő héttől kezdve csütörtök helyett szombaton történik.

A nyaraló tulajdonosoknak 2023. április 22-től kezdődik a hulladékszállítás.

A Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szolgáltatási területén a hulladékszállítás egész éves menetrendje településenként és utcánként a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján a – hulladékszállítás menetrend – menüpont alatt megtekinthető.

 

Örvényes Község Önkormányzat

Tájékoztatás
2023.03.10

Tisztelt Lakosság!

Dr. Balla György háziorvosunk kérésére az alábbiakról tájékoztatjuk:

2023.03.30. napjától 2023.04.20 napjáig a háziorvos asszisztense szabadságát tölti, így akinek rendszeresen gyógyszert kell szednie, kérjük, hogy 2023.03.30. napjáig a gyógyszerekért a rendelőbe befáradni szíveskedjen!

 

                                                    Köszönettel

                                   Örvényes Község Önkormányzata

DRV tájékoztatás
2023.03.09

DRV

Lakossági tájékoztató a Balaton-térségi ivóvízellátás korszerűsítését célzó kiemelt regionális beruházásról

2023. március 7.

Tisztelt érintett felhasználóink!

2022 márciusában indult annak a nagyszabású fejlesztésnek az előkészítése, amely a Közép-Dunántúl ivóvízellátásának korszerűsítését célozza. A Balaton és térsége ivóvízellátásának modernizációjához kapcsolódó előkészítés nevet viselő, 3,2 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében zajlanak a beruházás tervezési feladatai, melyhez kapcsolódóan a szakemberek egyeztetnek az illetékes önkormányzatokkal, és felkeresik az érintett ingatlanok tulajdonosait. (tovább…)

Pályázati kiírás
2023.03.03

Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal

                       

a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal

Kirendeltségvezető

munkakör betöltésére.

(tovább…)

Tájékoztató a szén-monoxid-mérgezésről és a megfelelő CO-érzékelőkről
2023.01.12

A szén-monoxid-mérgezés az egyik leggyakoribb háztartási baleset, a probléma hátterében legtöbbször a helytelenül használt tüzelőberendezés, kémény, kályha, kandalló, gázsütő, gázszárító, gázkazán, gáz vízmelegítő áll, emellett a baj forrása a szabálytalan kivitelezés, az időszakos ellenőrzés és karbantartás elmulasztása, vagy a szellőző elemek lezárása volt. A hibás készülékek működése miatti tökéletlen égés során mérgező gáz szabadul fel, amely azért különösen veszélyes, mert színtelen, szagtalan, a levegőnél alig könnyebb, nem irritáló, ugyanakkor megakadályozza, hogy a vér megfelelő mennyiségű oxigént szállítson, ezért másodpercek alatt eszméletvesztést okozhat. (tovább…)

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket!
2022.12.21

A magam és a képviselő-testület tagjai nevében kívánok a település valamennyi lakójának áldott, boldog, szép karácsonyt, hozzon a betlehemi csillag mindenkinek békességet, egészséget, szeretetet.

Huszár Zoltán
polgármester